- det nye navn for EPS!

Sparer energi

Kvalitet fra hav og jord til bord

Intelligent udnyttelse af 98% luft og kun 2% plast!

Let at håndtere

Beskytter mod stød

Skånsom mod miljøet...
sommerfugl
Hvad er polystyren?

Polystyren er et plastmateriale som tilhører den gruppe af plast som kaldes termoplast, dvs. en plast som kan smelte ved opvarmning og formes til det ønskede produkt i varm tilstand. Polystyren kan derfor genbruges og formes til nye produkter efter brug.
 
Typiske produkter af polystyren er isolering og emballage, der fremstilles af EPS. Andre anvendelser er engangskopper, indvendig beklædning i køleskabe, kødbakker og meget mere.
 
Polystyren er et af de mest udbredte plastmaterialer og er således også hovedbestanddelen i en slagfast plasttype, ABS, som bl.a. bruges til LEGO klodser.

 
Hvad er pentan?

Pentan er en såkaldt kulbrinte, der kun indeholder grundstofferne carbon (kulstof) og hydrogen (brint).

Pentan forekommer naturligt, og den mængde, der bliver frigjort ved fremstillingen af EPS, omdannes hurtigt til vand og kuldioxid

 
Hvad vil det sige, at EPS er kemisk inaktiv?

At EPS er kemisk inaktiv betyder, at materialet ikke indeholder kemiske grupper eller stoffer som kan forårsage en kemisk reaktion.

Råvaren til EPS – styren monomer – indeholder kemisk reaktive grupper, som reagerer under produktionen af polystyren – hovedbestanddelen af EPS.

Alle de reaktive grupper forbruges ved produktionen af EPS, således at slutproduktet ikke længere indeholder kemisk aktive grupper.

 
Hvad kan emballeres i EPS?

Næsten alt kan emballeres i EPS: Fødevarer, tekniske komponenter, møbler, elektronik, hvidevarer, medicin og meget mere. Aroma- og fedtholdige produkter bør dog have et omslag af pergament.
 
EPS er modstandsdygtig over for kemikalier som klorvand, salt- og ludopløsninger, fortyndet syre, alkohol, silikone og saltvand.

Materialet kan dog deformeres eller opløses efter langvarig kontakt med forskellige olier, vaseline eller fedt.
 
EPS er ikke modstandsdygtig over for vandfri syrer, acetone, benzol, benzin, fortynder og kloroform.

 
Spørgsmål

Svar

 
Spørgsmål

Svar

 
Spørgsmål

Svar

 
Spørgsmål

Svar